a
Copyright 2021 gerechtsdeurwaarders.org.
Alle rechten voorbehouden.

9:00 - 16:00

Onze openingstijden ma. t/m vr.

Neem contact op

[email protected]

010 318 0059

Bel gratis een consult

Zoeken op
Menu

Beslaglegging

Leg het vermogen van uw debiteur aan de ketting door beslag te laten leggen!

Wordt uw factuur niet betaald? En is uw geduld op? Het is tijd om in actie te komen! Laat beslag leggen!

Blijf niet wachten totdat andere schuldeisers eerst hun geld kunnen innen, en uw geld straks weg is! Zet beslaglegging in en voorkom dat de debiteur er met uw geld vandoor gaat. Wees er snel bij en voorkom dat andere schuldeisers uw geld opeisen! Een gewaarschuwd mens telt voor twee! De kans is groot dat u beslag wilt leggen. U heeft een debiteur die maar niet betaald. Om gek van te worden. U zit met lege handen en leidt verlies.

De oplossing? Beslaglegging!

Incasso indienen

Door beslag leggen wil uw debiteur wel betalen

Beslaglegging is hét incassomiddel om ervoor te zorgen dat er daadwerkelijk geïncasseerd wordt. Uw debiteur betaalt vaak alsnog snel. Voor een goed resultaat is het mogelijk dat de deurwaarder meerdere beslagen tegelijk legt.

Door beslaglegging wordt de druk opgevoerd. De debiteur heeft veel last van beslaglegging: hij kan namelijk niet meer bij zijn geld (bijvoorbeeld bij beslag leggen op bankrekening). Hij zal er alles aan doen om het beslag op te heffen. Hij zal hiervoor u zekerheid geven dat er betaald gaat worden (vaak in de vorm van bankgarantie of het vestigen van pandrecht).

Hiermee staat u erg sterk: in het geval van faillissement kunt u vereffenen alsof er geen faillissement is (seperatistenregel). U bent hiermee extra verzekerd van uw vordering.

Door middel van beslaglegging zorgen we ervoor dat uw vordering veilig gesteld wordt. U voorkomt dat uw klant geld achterhoudt, wegsluist, of verduistert. U bent direct 100% verzekerd en krijgt uw geld, gegarandeerd! U hoeft niks te doen, we regelen alles voor u. Beslaglegging gebeurt direct, snel en effectief. We zetten alles-op-alles, u krijg u geld!

  • Beslag laten leggen op bankrekeningen, klanten, woningen, auto’s, bedrijfspanden, en nog veel meer
  • Met beslaglegging voert u de druk op. Er wordt eerder betaald en u krijgt sneller uw geld
  • Direct financiële zekerheid van uw geld

Wat is beslag leggen

Met beslaglegging zorgen we ervoor dat de debiteur niet meer bij zijn geld kan. Hoe doen we dit? Bijvoorbeeld door beslag te leggen op de bankrekening van de debiteur. De debiteur kan dus niet meer snel geld wegsluizen door veel geld op te nemen of naar een andere rekening te sturen.

Is dat niet voldoende (maar vaak is dat het wel), dan leggen we beslag op bestaande klanten van de debiteur. Zij mogen nu geen betalingen meer verrichten aan de schuldenaar.

Beslaglegging duurt zo lang als nodig totdat de openstaande rekening (en alle bijkomende kosten) van de debiteur zijn betaald. U heeft immers recht op geld.

Beslaglegging is een krachtig en effectief middel om betalingen te laten verrichten. Door de geldkraan dicht te draaien komt u niet met lege handen te staan. Op die manier krijgt u snel, effectief en direct uw geld!

Welke soorten van beslag leggen zijn er?

Bij conservatoir beslag stelt een incasso–advocaat een verzoekschrift op en vraagt de rechter om alvast beslag te mogen leggen. De voorzieningenrechter zal direct toestemming geven, en er zullen aanvullend beslagen worden gelegd. Vanaf dit moment is het zogenaamde verhaal van uw vordering veilig gesteld. Lees direct meer over conservatoir beslag.

Executoriaal beslag
Ook kan er beslag worden gelegd als de debiteur weigert te betalen na de uitspraak van de rechtbank. dat heet executoriaal beslag. Dit wil zeggen “ten uitvoer gelegd worden”. Mocht de tegenpartij nu niet tijdens de termijn betalen, dan kan de deurwaarder beslag gaan leggen op bezittingen, waaronder een huis, auto, bankrekening, of andere bezittingen.

Wanneer kan ik beslag leggen?

Beslaglegging kan (bijna) altijd. Bijvoorbeeld als u nog geld van iemand krijgt. Dat heet verhaalsbeslag.

Naast geldsommen kunt u ook beslag laten leggen wanneer u spullen leent aan een ander: bijvoorbeeld bij het uitlenen van een auto. U kunt dan beslag laten leggen op de auto. Dit heet beslag tot afgifte.

Wanneer is het dan handig om beslag te laten leggen? Vooral bij grote bedragen -hoger dan €25.000- raden we aan beslag te laten leggen. Dit komt doordat de schuldenaar veel last heeft van het beslag. Vaak wordt er alsnog (vrijwillig) betaald of tot een schikking gekomen.

Wist u dat beslaglegging uniek is in Europa? Van alle landen in Europa is het in Nederland het eenvoudigst om (conservatoir) beslag te laten leggen, en dat betekent dat u ook gemakkelijk beslag kan laten leggen.

Bent u benieuwd of u beslag kan laten leggen? Neem dan direct contact met ons op!

Waarvoor kan ik beslag leggen?

Beslaglegging is succesvol voor veel vorderingen. Voorbeelden van vorderingen die sneller betaald worden door beslaglegging:

 

  • Openstaande facturen
  • Achterstallige huur
  • Verstrekte leningen
  • Schadevergoedingen
  • Betalingen die onverschuldigd waren
  • Onbetaalde borgsommen
  • Opeisbare contractuele boetes

Waarop kan ik als schuldeiser beslag leggen?

Nadat de rechter een uitspraak heeft gedaan zorgen we voor beslaglegging. Beslag kan gelegd worden verschillende (on)roerende zaken, waaronder:

Heeft u hulp nodig bij een incasso neem dan direct contact op met ons!

Neem direct contact op

Gratis advies

    Gerechtelijke stappen

    what we are best at
    • Gerechtelijk Incasso
    • Dagvaardingen
    • Gerechtsdeurwaarder
    • Beslagleggingen
    • Civiele rechtzaken
    • Intellectueel eigendommen

    Experts in het gebied

    Waar we goed in zijn!